Kline na drugem smuku v Kvitfjelu sedmi

Alpsko smučanje 25. Feb. 201714:36 > 14:44
Delite:
Getty Images

Boštjan Kline je dan po premierni zmagi v svetovnem pokalu v Kvitfjellu smuk končal na sedmem mestu. Do točk je uspelo priti tudi Martinu Čatru, ki je zasedel 23. mesto. Zmagal je Kjetil Jansrud.

To je osma smukaška zmaga Norvežana v svetovnem pokalu (skupaj 19.), ki jo je zelo ogrozil njegov edini tekmec za smukaški globus Peter Fill. Italijan, ki je s številko sedem nastopil le nekaj minut za Jansrudom, je pri zadnjem merjenju časa zaostajal še 58 stotink, vendar je do cilja skoraj vse nadoknadil in na koncu za zmago zaostal le osem stotink. Tretji je bil svetovni prvak iz St. Moritza, Švicar Beat Feuz (+0,14).

Kline je nastopil s številko enajst, z zaostankom 56 stotink je osvojil sedmo mesto in zadržal visoko šesto mesto v skupnem smukaškem seštevku. Rok Perko je končal na 33. mestu, medtem ko je bil Klemen Kosi z mislimi očitno bolj pri večernem nogometnem derbiju (44. mesto).

Razlike na vrhu so bile spet zelo majhne, prvih 15 je bilo v eni sekundi. Na progi, ki je leta 1994 gostila olimpijske igre, so bili največji poraženci Avstrijci, saj je bil njihov najboljši Vincent Kriechmayr, šele na desetem mestu.

Za mali kristalni globus v smuku se bosta na finalu udarila Jansrud in Fill, ki zaostaja 33 točk.

Getty Images