Ferkova, Štuhčeva in Hrovatova med 24. in 28. mestom

Delite:
Ilka Štuhec
Francis Bompard/Agence Zoom/Getty Images

Italijanska Cortina d'Ampezzo je vendarle gostila prvo preizkušnjo svetovnega prvenstva. Na prvem superveleslalomu dneva je nastopilo 42 tekmovalk, med katerimi so bile tudi tri naše predstavnice, Maruša Ferk, Ilka Štuhec in Meta Hrovat.

Vlogo favoritinje je opravičila Švicarka Lara Gut-Behrami in s časom 1:25.51 osvojila zlato medaljo. Njena rojakinja Corinne Suter je za pot potrebovala 34 stotink sekunde več in tako prišla do srebra, bron pa je šel v ZDA, Mikaeli Shiffrin.

Prvi slovenski nastop na svetovnem prvenstvu je pripadel Maruši Ferk, ki se je na pot podala s številko 23. Svojo nalogo je opravila dobro, se pa je v vožnjo prikradlo nekaj napak, ki so vodile k izgubi časa. Ob prihodu v cilj je zasedla 21. mesto, z 2.64 sekunde zaostanka za vodilno, po koncu preizkušnje pa je bila 24.

30. po vrsti se je na progo Olympia delle Tofane podala Ilka Štuhec, ki je bila podobno hitra kot Ferkova in se uvrstila na mesto tik za njo. Zadnja na startu je bila Meta Hrovat, ki je sploh prvič nastopila na tekmi v hitrih disciplinah v najvišjem rangu. 3.20 sekunde zaostanka za zmagovalko je pomenilo 28. mesto.

Maruša Ferk: “Sigurno sem pričakovala več. Sama postavitev mi je bila, glede na moje sposobnosti, pisana na kožo, sploh ta tehnični del, v katerem sem najmanj izgubila. Največ sem izgubila v zgornjem delu, kjer je bilo bolj naravnost in pa v tem spodnjem delu proti cilju. Tu sem tudi naredila manjšo napako, nisem bila tako čista pred tistim zadnjim lokom. Iskala sem hitrost čez celo progo in vedela, da nekaj ni v redu. Vedele sem, da ne gre vse tako, kot bi moralo. Hitrost ni bila prava, res je, da se je v zadnjih dveh dneh oziroma iz včeraj na danes zelo ohladilo, tako da je bilo serviserjem težko ujeti tisto pravo temperaturo. Imam še dve disciplini in upam, da bom zdaj to popravila, zakaj pa ne tudi v smuku.”

Ilka Štuhec: “Premalo sem si zaupala in premalo napadala. Res je, da je bila malce posebna postavitev, a bilo je za vse enako. Spoznala sem progo, kako in kaj je letos, tako da bo zdaj verjetno malo lažje.”

Meta Hrovat: “Občutki so zagotovo čisto drugačni, kot pa na veleslalomski tekmi. Mislim, da sem si izbrala kar lepo tekmo, za prvi start superveleslaloma. Sigurno nisem popolnoma zadovoljna, a kakor sem povedala že pred tekmo, nisem vedela kam ciljati. Šele od tu, zdaj lahko nekako delam naprej.”

(vir: sloski.si)

Komentari

Vaš komentar