Laegreid osvojil zadnje zlato na Pokljuki, Fak odličen 5.

Ostali sporti 21. Feb. 202121:40
Delite:
Biathlon Pokljuka/Twitter
Biathlon Pokljuka/Twitter

Norvežan Sturla Holm Laegreid je osvojil zadnjo zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki. Na tekmi s skupinskim startom je s časom 36:27,2 in enim zgrešenim strelom zanesljivo premagal vse tekmece. Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je bil peti, Miha Dovžan pa 18.

S petimi pokritimi tarčami se je v drugi krog odpravilo 14 tekmovalcev, med njimi pa je bil tudi Fak na tretjem mestu. Naš biatlonec je za vodilnim Norvežanom Sturlo Holm Laegreidom zaostajal eno sekundo, drugi pa je bil Italijan Lukas Hofer. Dovžan je medtem zasedal 20. mesto, saj je moral preteči dodatnih 150 metrov.

Z novim popolnim strelskim izkupičkom na drugi postaji sta s tekom prva začela Fak in Laegreid, z nekaj sekundami zaostanka pa so jima sledili trije tekmeci, ki so prav tako pokrili pet tarč. Dovžan je bil tokrat strelsko brezhiben, s čimer je napredoval na šestnajsto mesto.

Na prvem streljanju v stoje je bil najhitrejši Laegreid, ki je pokril pet tarč, nov vrhunski nastop pa je ponovno uspel Jakovu. Naš biatlonec se je na pot podal le 2.6 sekunde za Norvežanom, tretje mesto pa je z 3.7 sekunde zaostanka in s prav tako 100-odstotnim strelskim nastopom zasedal Avstrijec Simon Eder. Miha je bil ponovno izjemen, hitro je namreč zadel petkrat in četrti krog začel na 15. mestu.

Norvežan si je pred odločilnim postankom pritekel osem sekund prednosti pred Fakom in Ederjem. Laegreid je pokril štiri tarče, naš biatlonec je zgrešil prav zadnji 20. strel, s samo štirimi pokritimi tarčami pa se je v zadnji krog podal tudi Eder. Norvežan je imel pred zasledovalcema 10 sekund prednosti, v boj za odličja pa so se vmešali tudi tisti, ki so bili na zadnjem streljanju bolj natančni.

Quentin Fillon Maillet iz Francije in Johannes Dale iz Norveške sta na 13,4 kilometrih ujela in prehitela Faka in Ederja, ki so jima pošle moči, Laegreid pa je odtekel do naslova svetovnega prvaka. Dale je bil na koncu drugi, Fillon Maillet tretji, Jakov pa je končal na izvrstnem petem mestu. Miha Dovžan, ki je na zadnjem postanku pokril štiri tarče, je poskrbel za še en odličen rezultat, zasedel je namreč 18. mesto.

Vir: SZS

Komentari

Vaš komentar