Fak in Bauer med dvajseterico, zmaga Šipulina

Ostale novice 8. Mar. 201819:04 > 19:07
Delite:
SZS

Po dobrem mesecu in pol se je svetovni pokal v biatlonu nadaljeval z moškim sprintom v finskem Kontiolahtiju. Jakov Fak in Klemen Bauer sta se se uvrstila med najboljšo dvajseterico.

Naša tekmovalca sta pri 6 stopinjah pod ničlo štartala že na samem začetku, Klemen Bauer s številko 5 in Jakov Fak s številko 8. Na prvem strelišču je bil brez napake Bauer, ki je nekaj časa nato tudi vodil (na koncu 7. čas), Fak pa je žal zgrešil drugi strel, kar mu je prineslo kazenski krog. Na streljanju stoje je Fak podrl vse tarče, Bauer pa je žal mimo poslal deveti in deseti strel in pred odhodom v zadnji krog je moral odteči še dva kazenska kroga. Srebrni z olimpijskih iger v Pjongčangu na 20 km je v cilj tokrat prišel na drugem mestu, le 4 desetinke pred Bauerjem. Oba sta nato še zdrsnila po lestvici in končala na 18. oz. 19. mestu.

Kot tretji Slovenec je na 10 km preizkušnjo odšel Miha Dovžan, ki je bil v leže prav tako popoln, v stoje pa je zgrešil en strel. Mitja Drinovec je začel zelo hitro, a je žal že v leže zgrešil en strel, v stoje pa še dva in jasno je bilo, a točk svetovnega pokala ne bo. Dovžan je na koncu osvojil 42. mesto, Drinovec pa je končal na 74. mestu.

Zmage se je veselil Rus Anton Šipulin, ki ni zgrešil nobenega strela, pred prav tako nezgrežljivima Latvijcem Andrejasom Rastorgujevsom in Francozom Quentinom Fillonom Mailletom. V skupnem seštevku svetovnega pokala v vodstvu ostaja Martin Fourcade, ki danes zaradi želodčnih težav ni štartal, Šipulin je na tretjem mestu prehitel Faka, ki je padel na četrto mesto, tik pred danes petega Arnda Peifferja.

Jutri se bodo za točke svetovnega pokala pomerila dekleta, ki bodo tekmovala na 7,5 km preizkušnji. Poleg Anje Eržen bosta v našem taboru priložnost dobili še mladinki Polona Klemenčič in Nina Zadravec.