Hrgota: Fantje lahko ciljajo na najvišje uvrstitve

Delite:
Getty Images

Pred nami je finale FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bo potekal od 24. do 28. 3. 2021 v naši Planici, na letalnici bratov Gorišek. V čarobni dolini pod Poncami se bo po zaletu spustilo 13 najboljših slovenskih skakalcev.

Prijavljenih je 16 ekip, tokrat v Planico prihaja 171 oseb iz tekmovalnih ekip. Večinoma so že vsi tu ali pa bodo prišli v zadnjih urah. Kot smo ugotavljali že decembra ob svetovnem prvenstvu v poletih nam žal koronavirusna bolezen covid-19 tudi tokrat kroji usodo tudi zdaj v marcu. Omejitve torej ostajajo podobne kot decembra, to pomeni, da bo tekmovanje potekalo v celoti brez gledalcev na prizorišču. V tekmovanju sodelujejo le tisti, ki so nujno potrebni za izpeljavo prireditve, medijski predstavniki in seveda tekmovalne ekipe. Spoštujemo in sledimo vsem vladnim odlokom pri organizaciji tako veliki mednarodnih športnih tekmovanj. Seveda sledimo in spoštujemo tudi priporočila NIJZ po katerih smo oblikovali tudi vse potrebne anticovidne protokole,” so zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije.

Glavni trener skakalne reprezentance, Robert Hrgota: “Po rezultatih letošnje sezone je bil izbor ekipe kar logičen. To so fantje, ki so v tem trenutku najboljši in so pripravljeni za dolg teden v Planici. Ta dolg tekmovalni premor je drugačen kot v prejšnjih letih. Gledano na celo sezono, ko smo se morali prilagajati na določene situacije, smo se tudi na to prilagodili in pripravili po najboljših močeh. Nekega velikega razloga oz. težave zaradi tega premora ni. Fantje lahko ciljajo na najvišje uvrstitve. A ponavljam, osnova je, da je izvedba v danem trenutku na najvišjem nivoju.

Anže Lanišek: “Še vedno grem iz skoka v skok iz dneva v dan, videli bomo kje smo in kako je. Lahko rečem, da se mi moji skoki zdijo na precej vrhunskem nivoju, a letalnica je vedno poglavje zase. Nikoli ne smeš izsiljevati, preveč zahtevati od sebe. Moj cilj je, da ne glede na vse poizkusim uživati tako kot sem celotno sezono.

Peter Prevc: “Zelo težko čakam začetek tega planiškega tedna, ki sploh ni več vikend. Zadnja Planica je bila kar težka, nisem bil uspešen, tu je zdaj priložnosti in skokov več. Večinoma potrebujem kakšen dan več, da se navadim na samo skakalnico in vzdušje. Upam, da bo vse potekalo čim bolje. Treningi, ki smo jih imeli, so nakazali nekaj premika na bolje, a tekma je tista, ki pove ali si zares dober ali ne.”

Komentari

Vaš komentar