Nika Križnar navkljub tretjemu mestu izgubila rumeno majico

Ostali sporti 20. Mar. 202116:24
Delite:
Nika Križnar
Smučarska zveza Slovenije

Prvo tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalk v Nižnjem Tagilu je dobila Avstrijka Marita Kramer (232,1 točke). Drugo mesto je pripadlo Japonki Sari Takanaši (224,1), tretja pa je bila Slovenka Nika Križnar (218,1). Sara Takanaši je s tem prevzela vodstvo v skupnem seštevku in Križnarjevo potisnila na drugo mesto.

Sara Takanaši ima v skupnem seštevku 15 točk naskoka pred Niko Križnar. Tretja je današnja zmagovalka Kramerjeva, ki s 560 točkami za Japonko zaostaja za 126 točk. Ema Klinec je s 430 točkami na petem mestu.

Nika Križnar, ki je do danes nosila rumeno majico, je v Rusiji dvakrat skočila 94 metrov in za Takanašijevo zaostala za šest točk. Z današnjim tretjim mestom se je še desetič v karieri uvrstila na stopničke za zmagovalke. Prepričljive zmage se je razveselila Kramerjeva, ki je trenutno v odlični formi.

Ema Klinec je osvojila 11. mesto, 13. pa je bila Špela Rogelj. Do točk sta prišli še Katra Komar (19. mesto) in Urša Bogataj (28. mesto).

Nova tekma v Rusiji prihaja že v nedeljo. Prihodnji teden se bo v Čajkovskem še z zadnjima tekmama sklenila sezona svetovnega pokala.

Komentari

Vaš komentar