Novi testi negativni – Zelena luč za Poljake

Delite:
Getty Images

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je pred prvo tekmo 69. novoletne turneje v Oberstdorfu sporočila, da so bili testi na koronavirus poljske ekipe negativni. Posledično se spreminja tekmovalni program, saj bo na prvi tekmi nastopilo vseh 62 skakalcev, vključno s sedmimi Poljaki.

Poljski skakalci so v ponedeljek po pozitivnem testu Klemensa Muranke ostali brez kvalifikacij, ponovni testi pa so pokazali, da je, tako kot celotna reprezentanca, tudi Muranka negativen.

Pri Poljakih je vse skupaj sprožilo var ogorčenja, poljska smučarska zveza pa je takoj vložila protest. Oglasil se je tudi minister za šport, ki je napovedal, da bo država naredila vse, da se skakalci vrnejo na turneju.

V ponedeljek ob 21. uri je v Oberstdorfu stekel sestanek vodij vseh ekip in tekmovanja, na katerem so se vsi strinjali, da se kvalifikaciej razveljavijo, Poljakom pa se ob vnovičnih negativnih testih dovoli nastopi na prvi tekmi. Na tretjem testiranju poljske izbrane vrste ni bilo pozitivnega vzorca.

FIS je tako prižgala zelono luč za nastop Poljakov, na tekmi pa bo po razveljavitvi skakalo vseh 62 tekmovalcev. Med njimi tudi Žiga Jelar, ki je bil v ponedeljek 53. Na tekmo so se sicer sprva uvrstili štirje varovanci Robija Hrgote – Anže LanišekDomen PrevcBor Pavlovčič in Peter Prevc.

Komentari

Vaš komentar