SP: Do naslova Liensbergerjeva, Slokarjeva odlična peta!

Alpsko smučanje 20. Feb. 202114:27 > 14:45
Delite:
Francis Bompard, Agence Zoom/Getty Images
Francis Bompard, Agence Zoom/Getty Images

Avstrijka Katharina Liensberger je nova svetovna prvakinja v slalomu. Liensbergerjeva je bila najhitrejša tudi na drugi progi za svojo prvo slalomsko zmago na velikih tekmah. Uspeh kariere je uspel Andreji Slokar, ki je v finalu s 17. pozicije prve vožnje skočila na peto mesto v svojem debiju na svetovnih prvenstvih. Ana Bucik je bila deveta.

Avstrijska Katharina Liensberger je brez večjih težav osvojila nazi slalomske svetovne prvakinje saj je vso konkurenco premagala za sekundo in na obeh progah dosegla najhitrejši čas. Na drugem mestu je končala Slovakinja Petra Vlhova, ki je zaostala za okroglo sekundo. Mikaela Shiffrin je zasedla tretje mesto z zaostankom 1,98. Američanka je vseeno lahko zadovoljna saj je v Cortini osvojila kar štiri medalje.

Francis Bompard, Agence Zoom/Getty Images
Francis Bompard, Agence Zoom/Getty Images

Slovenski smučarji v Cortini niso pretirano blesteli. Vtis je popravila ženska reprezentanca, ki je na slalomu presenetila z dvema uvrstitvama v deseterico. Še posebej velja pohvaliti mlado in obetavno Andrejo Slokar, ki je tekmo končala na 5. mestu. Na prvi progi je naredila eno večjo napako in dosegla 17. čas.

V finalu je smučala bolje saj je dosegla drugi čas vožnje. V smehu je za TV Slovenija dejala, da so se napaka vseeno dogajale: “Mogoče se bo slišalo negativno, a sem zelo jezna zaradi večje napake v prvi vožnji. V finalu sem odpeljala korektno, a napake sem še vedno delala.”

Komentari

Vaš komentar