Znanstvena fantastika v Texasu – Stadion poln navijačev!

Delite:
Texas Rangers stadion
AP Photo/Jeffrey McWhorter

Bejzbol franšiza Texas Rangers je svojo prvo domačo tekmo navkljub pandemiji koronavirusa odigrala pred polnimi tribunami in šokirala svet z neverjetnimi posnetki. Klub iz Texasa je edini v ligi MLB, ki domače tekme igra pred povsem polnimi tribunami.

Čeprav pandemija koronavirusa ne popušča so se Rangersi odločili, da bodo v ponedeljek svojo prvo domačo tekmo v novi sezoni lige MLB odigrali pred nabito polnimi tribunami.

Klub iz Texasa je že pred tekmo sporočil, da so prodali vse vstopnice in da bo na tekmi 38.238 navijačev. Slednji navkljub navodilom v glavnem niso nosili mask.

Navijači mask niso potrebovali samo ob pitju in uživanju hrane. Polne tribune so samo posledica potez guvernerja Texasa Grega Abbotta, ki je prejšnji mesec ob padcu okužb s koronavirusom odpravil številne ukrepe, svoje pa je sproti dodaja tudi hitro in učinkovito cepljenje. Abbot bi hkrati moral na ponedeljkovi tekmi s Torontom izvesti prvi met, a tega ni storil, saj ga je liga MLB razžalostila z odločitvijo, da bo All-Star tekma potekala v Atlanti.

Po ponedeljkovi domači premieri pred polnimi tribunami bodo zdaj Rangersi vseeno uvedli sektorje, kjer bodo lahko navijači sedeli na primerni razdalji.

Komentari

Vaš komentar