Rafa: Številni so mislili, da na travi ne bom dober

ATP 4. Jul. 202017:04 > 17:11
Delite:
Pool/Getty Images

Rafael Nadal, dvakratni zmagovalec Wimbledona, je prepričan, da trditve nekaterih ljudi v zgodnji fazi njegove kariere, da ne bo mogel dobro igrati na travi, niso bile utemeljene.

Leta 2004 je Rafael Nadal izpustil Wimbledon zaradi poškodbe, naslednje leto je v tretjem krogu izpadel proti Gillesu Mullerju, leta 2006 pa prvič zaigral v finalu.

“Zaradi mojega stila igre in načina, na katerega sprejemam tenis, so številni ljudje verjeli, da ne bom nikoli mogel dobro igrati na travi. A jaz in moja ekipa smo vedeli, da sem za to sposoben. Na koncu sta mi samozavest in pozitiven pristop pripomogla, da prepričam sebe, da lahko igram na vsaki podlagi, vključno tudi z najbolj ekstremno. Igral sem v polfinalu Wimbledona kot mladinec in na profesionalnem debiju prišel do tretjega kroga,” je dejal Nadal.

Rafa je leta 2008 v epskem finalu premagal Rogerja Federerja po petih nizih, potem ko je bil pred tem dve leti zapored uspešnejši Švicar.

Španec je na sveti travi slavil tudi leta 2010 po zmagi proti Tomašu Berdychu, zadnji dve leti pa je izpadel v polfinalu.