Karatsev zaustavil Novaka in se uvrstil v finale

ATP 24. Apr. 202121:56
Delite:
REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Aslan Karatsev je prvi finalist ATP turnirja v Beogradu. V polfinalu je Rus po treh nizih in treh urah in pol igre premagal teniško številko ena Novaka Đokovića.

Karatsev je na dvoboju na katerem smo videli 44 break žogic slavil z rezultatom 5:7, 6:4 in 4:6.

Novak je dvoboj začel dobro in z breakom povedel s 3:0. Nato pa mu je Karatsev vrnil z enako mero in izenačil. Oba sta nadaljevala v istem tempu in dobili smo nov break ter izenačenje na 5:5. Karatsev je bil tisti, ki je nadaljeval z osvajanjem točk na servis tekmeca, tretjič v nizu prišel do breaka, rešil tri zaključne žogice in v 12. igri v nizih povedel z 1:0.

Tudi v drugem nizu smo videli podobno sliko. Đoković je z breakom povedel z 2:0, a je sledil protinapad Karatseva ter štiri povezane osvojene točke. Đokoviću je uspel odgovoriti na enak način in z dvema breakoma po nekaj odločnih točkah v zadnji igri drugega niza prišel do izenačenja.

V odločilnem nizu smo videli hud boj. Neizkoriščene break žogice smo videli na obeh straneh, tenisača pa sta vseeno osvajala svoje igre. Tako je bilo do sedme v kateri je Karatsev uspel zlomiti Novakov odpor ter priti do breaka.

Do prve zaključne žogice je Karatsev prišel na servis Novaka, a je ni uspel spremeniti v zmago in Đokoviću je uspelo, da dvoboj še nekoliko podaljša.

Vseeno je imel Karatsev na koncu več moči in 27-letni Rus je prišel do največje zmage v karieri.

Komentari

Vaš komentar