Querrey jo je odnesel le z manjšo denarno kaznijo

ATP 2. Jan. 20219:23 > 9:39
Delite:
Getty Image/ Michael Steele

Se spomnite teniškega igralca, ki je na Wimbledonu pred leti premagal Novaka Đokovića, lani pa jo meni nič-tebi nič ucvrl iz ATP turnirja, ki je potekal v St. Peterburgu?

Naj spomnimo: Sam Querrey je v St. Peterburgu oktobra lani pred začetkom turnirja testiral pozitivno skupaj s svojo ženo in 8-mesečnim dojenčkom. Ko so mu povedali, da bo moral zaradi covid protokola z družino v bolnišnico, je Američan verjetno pomislil, da bodo vse tri člane posebej izolirali, zato je nemudoma najel zasebno letalo in jo ucvrl iz države.

Kljub temu, da so mediji in teniški analitiki takrat namigovali, da bo veterana doletela huda kazen, ne le denarna, ampak bo moral kar dobršen del sezone 2021 odsedeti, je bila odločitev krovne organizacije ATP milo rečeno prijateljska.

Querrey bo moral za odločanje na lastno pest plačati le 20.000 ameriških dolarjev (v karieri je zaslužil več kot 12,5 milijona dolarjev), poleg tega pa prestaja polletno pogojno obdobje, v katerem si podobnih “podvigov” ne sme privoščiti, drugače ATP ne bo več tako zelo prizanesljiva.

Orjaka se verjetno mnogi spomnite predvsem po senzacionalni zmagi na Wimbledonu 2016, ko je premagal Novaka Đokovića, sicer pa v karieri med posamezniki nikoli ni dočakal uvrstitve v finale na turnirjih velike četverice.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar