Roddick: Novak me je razbil in mi odprl oči

ATP 6. Apr. 202114:57
Delite:
Novak Đoković Andy Roddick
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Nekdanji prvi igralec sveta Andy Roddick je razkril, kdaj je začutil, da je prišel pravi čas za upokojitev. Točka preloma je bil poraz proti Novaku Đokoviću na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012.

Na teh igrah nisem bil nosilec, zato sem z Novakom Đokovićem igral že v 2. krogu. Na dveh turnirjih pred olimpijskimi igrami sem slavil, olimpijada pa je potekala na sveti travi v Wimbledonu. Zato sem menil, da lahko spomnim na stare čase in pridem do serije zmag. Tudi na treningih sem se odlično počutil,” razkriva Roddick in dodaja:

Takrat sem imel tudi zelo soliden izid na medsebojnih obračunih z Novakom, ki pa me je razbil. Na travi sem se počutil kot majhen otrok, prišel sem do vsega treh iger. Serviral sem povprečno dobro, kar je za Novaka preslabo, ob hoji z igrišča pa sem razmišljal, da nisem igral slabo, a je bil on enostavno toliko boljši.”

Američan se spominja, da ga je prav ta poraz pripravil do razmisleka o koncu kariere.

Začel sem razmišljati, kako igra postaja drugačna in da tisti najboljši fantje delujejo kot igralci z drugega planeta. To je bil trenutek, ki mi je odprl oči,” je še dodal Roddick.

Komentari

Vaš komentar