Bolje bi bilo, če Rafa, Nole in Federer ne bi obstajali

ATP 14. Jan. 202113:05
Delite:
Clive Brunskill/Getty Images

Francoski tenisač Jo-Wilfried Tsonga obžaluje dejstvo, da so bili Novak Đoković, Rafael Nadal in Roger Federer del ATP turneje v času njegove kariere. Tsonga je dodal še Andyja Murrayja kot del "velike četverice".

Jo-Wilfired Tsonga ne dvomi, da bi bila njegova kariere še uspešnejša, če v njegovi eri ne bi igrali največji igralci v zgodovini “belega športa”. Francoz je leta 2008 pri 23-letih izločil Rafaeal Nadala v polfinalu OP Avstralije, a v finalu naletel na Novaka Đokovića. Prvi niz je dobil Tsonga, toda Đoković se je tistega dne veselil svoje prve zmage na največjih štirih turnirjih, Francoz pa ni nikoli več zaigral v finalu katerega od turnirjev za grand slam.

Dvakrat je še bil zelo blizu, medtem ko ima Đoković danes 17 zmag na grand slamih, Nadal in Federer še tri več. “Če sem iskren, rad bi in užival bi v tem, da omenjena četverica ne bi obstajala! Ko si peti na svetu, potem praviš samemu sebi ‘če ne bi obstajali, bi bil odličen’. Toda to je včasih tudi izvor ponosa,” je Tsonga v šali dejal za Eurosport.

Francoz je Srba in Švicarja premagal šestkrat, kar prav tako vidi kot del zadovoljstva, čeprav bi lahko bil tudi boljši. “Ja, občasno jih premagaš, zagotovo. To je tudi izvor, kjer lahko iščem samozadovoljstvo. Enako je z Rafo, Novakom, Murrayjem in ostalimi. Konec koncev, igrali smo v nori generaciji,” je dejal Tsonga.

Francoz je v zadnjih letih zaradi številnih težav s poškodbami izpadel iz Top 50, medtem ko so Federer, Đoković in Nadal še naprej med petimi najboljšimi igralci na svetu.

Komentari

Vaš komentar