Cicipas ustavil Nadalov pohod do 21. Slama

Grand Slam 17. Feb. 202115:52
Delite:
Stafanos Cicipas
Stafanos Cicipas

Stefanos Cicipas je v četrtfinalu OP Avstralije po velikem preobratu premagal Rafaela Nadala s 3:6, 2:6, 7:6, 6:4 in 7:5.

Peti nosilec, Grk Stefanos Cicipas bo igral v polfinalu OP Avstralije, potem ko je uprizoril enega največjih preobratov svoje kariere. Drugi nosilec Rafael Nadal je na videz brez večjih težav dobil prva niza (6:3 in 6:2), nato pa je španski veteran popustil in iz rok izpustil možnost, da ostane v igri za rekordno 21. lovoriko na turnirjih velike četverice.

Nadal je bil le en niz oddaljen od rekorda Rogerja Federerja po številu zaporednih osvojenih nizov na Grand Slamih (35) in šele drugič v karieri se mu je zgodilo, da je zapravil vodstvo z 2:0 – prvič je bilo proti Fabiu Fonigniju na OP ZDA leta 2015.

“V podaljšani igri (3. niza) sem zgrešil par žogic, ki jih ne bi smel. Ne bi jih smel, če bi hotel zmagati,” je povedal Nadal. “In to je to. Menim, da je Stefanos odigral odličen četrti in peti niz. V pomembnih trenutkih je bil bolj zbran. Čestitam mu.”

POVEZANO

“Brez besed sem. Nimam besed, s katerimi bi lahko opisal, kar se je pravkar zgodilo na igrišču. Moj tenis naj govori zase,” je po dvoboju povedal presrečni 22-letni Cicipas.

Cicipas bo v polfinalu Grand Slama igral tretjič, za svoj prvi finale pa se bo pomeril z Danilom Medvedjevom.

Komentari

Vaš komentar