Australian Open najverjetneje z dvotedensko zamudo

OP Avstralije 25. Nov. 20209:27 > 9:49
Delite:
Michael Dodge/Getty Images

Prvi grand slam nove teniške sezone, OP Avstralije, bo zaradi pandemije koronavirusa zamaknjen za teden ali dva, so danes potrdili organizatorji.

Organizatorji turnirja ves čas sodelujejo z zvezdno vlado Viktorije in iščejo načine, kako organizirati tekmovanje v Melbournu, ki je po večmesečnem zaprtju šele zdaj začel sproščati ukrepe.

Najverjetnejši scenarij za izvedbo turnirja, ki bi se moral začeti 18. januarja, je preložitev za teden ali dva. Ministe za šport v zvezni državi Viktorja Martin Pakula je prepričan, da bo turnir odigran na začetku sezone: “Še vedno sem prepričan, da bomo turnir prestavili za največ dva tedna in ne za več mesecev.

Direktor turnirja Craig Tiley je sprva želel, da bi igralci v Avstralijo pripotovali že sredi decembra in nato opravili 14-dnevne karantene. Ta načrt je zletel skozi okno, saj premier Viktorije Dan Andrews ni želel odpreti meja pred januarjem.

Igralci se še vedno sprašujejo, če bodo lahko med obvezno karanteno trenirali ali ne. Andy Murray je tudi zaradi tega vse kolegice in kolege pozval k cepljenju. Škot meni, da bi moralo biti cepljenje proti novemu koronavirusu obvezno za vse teniške igralce, ki želijo tekmovati na največjih turnirjih.

Upam, da bodo vsi igralci to rade volje storili v dobro športa – seveda, če bo cepivo varno ter končani postopki kliničnega testiranja brez hujših stranskih učinkov,” je dejal Murray.

Povezano