Nadal: Ne grem do Novaka, naj on pride do mene

Delite:
Michael Dodge, Getty Images Sport

Španski teniški igralec Rafael Nadal je bil zadovoljen po prvem krogu OP Avstralije in pričakuje, da bo samo še boljši v naslednjih dneh.

Rafael Nadal se je v drugi krog OP Avstralije prebil po zmagi proti domačinu Jamesu Duckworthu. Za Španca je bila to prva zmaga po OP ZDA. Rafa je na Rod Laver Areni 237. igralca na lestvici ATP odpravil s 6:4, 6:3 in 7:5.

Nisem izgubil servisa, ker sem spremenil servis. Igral sem proti agresivnemu igralcu. Delal je tisto, kar mu sicer prinaša rezultat. Igral je pametno. Vseeno sem jaz dobro serviral. Ne vem, kakšen procent sem imel, toda zadovoljen sem z zmago,” je bil zadovoljen drugi igralec sveta: “Dobro se počutim. Normalno je, da je nekaj težav na začetku, toda čutim, da sem vsak dan boljši. To je pomembna zmaga, saj je prišla po dolgem času.”

Potem ko je Roger Federer v nedeljo napovedal, da se bo sestal z Novakom Đokovičem in Nadalom zaradi situacije v tenisu, je novinarje zanimalo, ali je tudi Španec poiskal Srba, ki je predsednik združenja igralcev. “Nisem več v združenju igralcev, ne poznam situacije niti me niso obvestili o dogajanju. Ne bom šel do nikogar. Tisti, ki so v združenju, morajo priti do mene in me vprašati za mnenje. To ni več moje delo. Če želite vedeti, verjamem v dolgoročne projekte. Zato menim, da pogoste spremembe niso dobre, saj se projekt ne more razviti, če se ves čas nekaj menja.”

Nadala tudi v drugem krogu čaka domačin, in sicer Matthew Ebden.