Maratonec Bedene po štirih urah v drugi krog

OP Avstralije 21. Jan. 20208:49 > 8:50
Delite:
Mike Stobe / Stringer

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v drugi krog OP Avstralije, potem ko je po hudem boju v petih nizih premagal domačina Jamesa Duckwortha s 6:4, 6:7, 6:7, 6:2 in 6:4.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, trenutno 55. na ATP lestvici, je prišel do pomembne zmage na prvem Grand slamu sezone v Melbournu, za preboj v drugi krog proti dmačinu Jamesu Duckworthu pa je potreboval pet nizov in več kot štiri ure.

Njegov naslednji nasprotnik bo vedno nepredvidljivi latvijski veteran Ernests Gulbis, ki je v prvem krogu premagal Felixa Augerja Aliassima.

Bedene je v prvem nizu do brejka prišel že v tretji igri in ga do konca obdržal. Slovenski igralec je odlično serviral, je pa v drugem in tretjem nizu odločala osredotočenost v pomembnih trenutkih, v obeh primerih pa je domačin slavil po podaljšani igri.

Bedene se ni predajal, še vedno je dobival igre na svoj servis in čakal priložnost, to pa je storil v četrtem nizu z dvema hitrima brejkoma in z zmago s 6:2.

Odločal je zadnji niz, do ključne prednosti pa je Bedene prišel v deveti igri, ko je odvzel nasprotnikov servis in kmalu rešil vprašanje o zmagovalcu.