Australian Open predstavil ‘najstrožja pravila na svetu’

Grand Slam 12. Jan. 202110:55
Delite:
Scott Barbour/Getty Images

Vlada avstralske zvezne države Victoria je objavila karantenski program za vse udeležence prvega grand slam turnirja v novi sezoni OP-ja Avstralije v Melbournu.

Že dalj časa je znano, da vse nastopajoče na OP Avtralije čaka striktna karantena. Prvi grand slam v novi sezoni bo zaradi koronavirusa potekal tri tedne pozneje, in sicer šele 8. februarja. Kvalifikacije za glavni del turnirja so medtem že v teku, gostita pa jih Dubaj in Doha.

Pravila, ki se jih bodo morali držati vsi udeleženci turnirja, so izredno stroga. Prvi bodo v Melbourne s čarterskimi poleti prispeli že v četrtek, ob prihodu na peto celino pa vse čaka karantena v enem izmed treh v naprej določenih hotelov. Organizatorji bodo vsem predstavili pravila igre, kršitve pa prinašajo stroge posledice, vključno z morebitnimi kazenskimi sankcijami.

Tenisačice in tenisači bodo lahko v času obvezne karantene pred začetkom turnirja svoje hotelske sobe zapustijo za največ pet ur na dan za trening in zdravniško obravnano oziroma fizioterapijo.

Obveljalo bo načelo – vsak je lahko pozitiven

Vsi udeleženci bodo vsak dan testirani na koronavirus, testiranja pa bodo potekala tudi kasneje v primeru simptomov bolezni. Vsak, ki bo oddal pozitiven test, in tudi njegovi tesni stiki bodo morali v zdravstveni hotel in do negativnega testa ostali brez možnosti nastopa na turnirju.

Predvidevamo, da je vsak teniški igralec, ki bo prišel k nam … lahko pozitiven,” je dejala Nevillova in nadaljevala: “Celoten program smo zasnovali s to predpostavko in zagotavljam vam, da ne bo nobene nevarnosti za viktorijsko skupnost. Vzpostavili smo najmočnejša in najstrožja pravila na svetu.”

Komentari

Vaš komentar