Nadal: Medvedev se je predal po prvem nizu

ATP 24. Feb. 202110:41 > 10:43
Delite:
Julian Finney/Getty Images
Julian Finney/Getty Images

Toni Nadal, stric in nekdanji trener Rafaela Nadala je razočaran nad predstavo Daniila Medvedeva v finalu odprtega prvenstva Avstralije proti Novaku Đokoviću.

Rus je v dvoboj za naslov vstopil s serijo 20 zaporednih zmag. Številni teniški strokovnjaki so napovedovali, da ima velike možnosti, da premaga teniško številko ena. Toda Đoković je od začetka dvoboja prevladoval in zanesljivo prišel do svoje 18. Grand slam lovorike v karieri.

“Prepričan sem, da je Medvedev v Rod Laver Areno vstopil z vsemi informacijami glede Novaka Đokovića. A ni naredil tega kar bi moral, da bi Srba premagal. Mislim, da je bilo razočaranje po tem, ko je izgubil prvi niz preveliko. Takrat se je praktično predal in ni nadaljeval z borbo,” je dejal Toni Nadal.

Španski strokovnjak, ki je “ustvaril” Rafaela Nadala in je zdaj vodja njegove akademije na Mallorci pravi, da je presenečen nad tem kako zlahka je Medvedev obupal.

“Neverjetno mi je, da športnik na takšni ravni nima želje premagati te težave. Dan pred finalom je dejal, da je pri Đokoviću večji pritisk ker ne sme izpustiti priložnosti, da se po številu Grand slam lovorik približa Federerju in Nadalu. Na igrišču pa je nato pokazal, da je več bremena na njegovem hrbtu,” pravi Nadal.

Španec verjame, da bo za poraz pustil pečat na ruskemu igralcu.

“Velika razlika je med osvojitvijo prve Grand slam lovorike ali porazu v finalu. Nikoli ne veš kdaj bo naslednja priložnost. Sploh ni pomembno to, da je še razmeroma mlad. Zamudil je veliko priložnost,” je zaključil slavni ‘stric’ Toni.

Komentari

Vaš komentar