Nezaustavljivi Medvedev se je v finalu pridružil Đokoviću

ATP 19. Feb. 202113:41 > 13:49
Delite:
Daniil Medvedev
Quinn Rooney/Getty Images

Daniil Medvedev je za zmago proti Stefanosu Tsitsipasu in uvrstitev v finale OP AVstralije, kjer se bo pomeril z Novakom Đokovićem, potreboval dve uri in devet minut.

Daniil Medvedev je v drugem polfinalu OP Avstralije ves čas nadzoroval dogajanje na igrišču proti šestemu igralcu sveta. Odlično je serviral, prevladoval v izmenjavah, manjši padec v igri pa je doživel šele sredi tretjega niza. Čeprav je Stefanos Tsitsipas v tistem trenutku ogrozil Rusa, tega ni uspel izkoristiti in izgubil brez osvojenega niza.

Medvedev bo drugič v karieri igral v finalu turnirja za grand slam. Prvič je v finalu igral na OP ZDA leta 2019, ko je izguil proti Rafaelu Nadalu. Medvedev je tako prišel do 20. zaporedne zmage, potem ko je pred tem slavil na ATP Cupu, zaključnem mastersu in mastersu v Parizu.

Tsitsipas je tretjič v karieri klonil v polfinalu turnirja za grand slam, drugič v Melbournu. Grk po epski zmagi proti Rafaelu Nadalu tokrat ni našel načina, da bi se lahko enakovredno kosal z Rusom.

Medvedeva v finalu čaka prvi igralec sveta in osemkratni zmagovalec OP Avstralije Novak Đoković. V finalu se bosta pomerila osmič, trenutno s 4:3 vodi Srb. Zadnji obračun na zaključnem mastersu v lanski sezoni je Medvedev dobil po dveh nizih.

Komentari

Vaš komentar