“Novak favorit, Daniil najtežji možni nasprotnik”

ATP 19. Feb. 202116:38
Delite:
REUTERS/Loren Elliott
REUTERS/Loren Elliott

Legendarni Boris Becker meni, da je Novak Đoković favorit v finalu odprtega prvenstva Avstralije pa čeprav je njegov nasprotnik Daniil Medvedev v odlični formi.

Srb in Rus se bosta v nedeljo v Melbournu borila za naslov. Đoković bo v devetem finalu poizkušal osvojiti deveto lovoriko, Medvedev pa bo iskal svojo prvo končno zmago na turnirjih za Grand slam.

“Če bi Novaka vprašali s kom bi raje igral v finalu bi se verjetno odločil za Cicipasa. Medvedev igra nepredvidljivo in ima za sabo neverjetnih 20 zaporednih zmag. Daniil je v odlični formi, a igral bo proti osemkratnemu prvaku,” je poudaril Becker.

“Odprto prvenstvo Avstralije je Novakov najljubši turnir. Lovoriko je osvojil osemkrat in to zagotovo vpliva na njegove nasprotnike. Po mojem mnenju je Đoković favorit, Medvedev pa najtežji nasprotnik, ki bi ga lahko dobil v finalu. Mladi Rus lahko zmaga. Novak je osvojim osem lovorik v Avstraliji in ima 17 končnih zmag na turnirjih za Grand slam. Proti Daniilu mu bo težko.”

Đoković in Medvedev sta doslej odigrala sedem medsebojnih dvobojev. Srbska in tudi svetovna teniška številka ena vodi v zmagah s 4:3. Zadnji dvoboj je pripadel Rusu, ki je slavil na finalnem mastersu v Londonu.

Komentari

Vaš komentar