Novak: Pohvale Karacevu, ne želim govoriti o poškodbi

ATP 18. Feb. 202117:00
Delite:
Novak Đoković
REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake

Srbski tenisač Novak Đoković je po uvrstitvi v finale OP Avstralije v Melbournu najprej čestital Aslanu Karacevu za odličen debitantski nastop na grand slam turnirjih, nato pa se z novinarji pogovoril tudi o poškodbi.

Najprej bi rad čestital Karacevu za super turnir. Morda danes ni bil njegov dan, a prišel do velikih zmag in poskrbel za velik debi. Uvrstil se je v polfinale grand slama. Pohvala za sijajne rezultate,” je začel Novak in nadaljeval:

Danes sem se na igrišču počutil najbolje od začetka turnirja. Fizično, mentalno, na vse možne načine. Dobro sem igral, menjaval sem ritem. Prisilil sem ga, da je ves čas ugibal, kaj bom storil, dobro sem serviral in se vedno rešil iz težkih položajev. Zadovoljen sem z igro. Prišla je v pravem trenutku. Srečen sem, ker sta pred mano dva prosta dneva. Počitek je prioriteta, saj sem v zadnjih dneh veliko igral. Ne glede na nasprotnika v finalu bom pripravljen na najtežji obračun na turnirju. Medvedjev igra na visokem nivoju, nanizal je več kot 20 zaporednih zmag. Nevaren je tudi Cicipas, ki se je proti Rafi odlično boril in ga izločil po zaostanku z 0:2. To je proti Rafi velik dosežek.

Novinarje je zanimalo, če je Novak presenečen nad reakcijo telesa po poškodbi, o kateri se je v zadnjih dneh veliko govorilo.

Sem in nisem. Presenečen sem, ker sem se tako dobro počutil. Mislim, da je zmagala moja volja, saj sem se želel počutiti dobro. Podobne izkušnje imam iz preteklosti, ko sem vedno hitro okreval. Ljudje smo si različni. Seveda sem imel izjemno pomoč svoje ekipe. Nisem si mislil, da bom danes igral brez boleč. To me je pozitivno presenetilo.

To ni zadovoljilo novinarjev, ki so želeli natančno vedeti, za kakšno poškodbo je šlo, a se Novak ni dal: “O tem zdaj ne bom govoril. To bo tema pogovoro za po koncu turnirja.

Komentari

Vaš komentar