“Terminator” Medvedev v polfinalu, Rublev brez možnosti

OP Avstralije 17. Feb. 20218:46
Delite:
Cameron Spencer/Getty Images
Cameron Spencer/Getty Images

Četrtfinale odprtega prvenstva Avstralije je prineslo ruski obračun med Daniilom Medvedevim in Andreyem Rublevem. Medvedev je upravičil vlogo favorita in v izjemno vročem ozračju v Melbournu zaradi katerega sta imela oba tenisača velike težave v nizih slavil s 3:0.

Po nizih je bilo 7:5, 6:3 in 6:2. S to zmago je postalo jasno, da bo od ponedeljka dalje 25-letni Moskovčan na 3. mestu lestvice ATP kar bo njegova najboljša uvrstitev v karieri. Če bo 198 centimetrov visoki Rus osvojil svoj prvi Grand slam v karieri pa se bo zavihtel na drugo mesto.

To je bila za Medvedeva že 19. zaporedna zmaga in s tem je še dodatno potrdil vlogo enega izmed tistih, ki bi lahko prišli do končne zmage na odprtem prvenstvu Avstralije.

Dvoboj je trajal 126 minut, Rublev pa je največji odpor ponudil v prvem nizu. Najprej je Medvedev prišel do brejka v šesti igri, a mu ga je Rublev vrnil v naslednji. Ključni trenutek je bil v 12. igri v kateri je Rublev izgubil servis brez osvojene točke, Medvedev pa je povedel z 1:0.

V drugem nizu je Medvedev potreboval zgolj en brejk do katerega je prišel v osmi igri s pomočjo druge brejk žogice. Pred tem se je odvijala velika borba na servis Medvedeva, a je Moskovčan “preživel”.

V tretjem nizu je imel Rublev ogromne težave zaradi vročine in je pogosto delal napake, Medvedev pa je po dveh brejkih prišel do prednosti s 4:0 in praktično že odločil dvoboj.

Medvedev bo v polfinalu igral proti boljšemu iz dvoboja Stefanos CicipasRafael Nadal. V drugem polfinalu pa se bosta srečala Novak Đoković in senzacija letošnje izvedbe turnirja ter trenutno 114. igralec sveta Aslan Karatsev. Medvedev je doslej igral v enem polfinalu za Grand slam in sicer leta 2019 na odprtem prvenstvu ZDA. Po uvrstitvi v finale, ga je na zadnji stopnički premagal Rafael Nadal.

Komentari

Vaš komentar