Federer dobil nočni dvoboj poln novosti

Delite:
Roger Federer pred praznimi tribunami. (Foto: Guliverimage)

V takšni kulisi verjetno Rogerja Federerja nikdar več ne bomo videli igrati tenisa. Ponoči, pod reflektorji in brez navijačev na osrednjem igrišču Roland Garrosa. V tretjem krogu turnirja za grand slam v Parizu je s 7:6 (5), 6:7 (3), 7:6 (4) in 7:5 izločil Dominika Koepferja in se uvrstil v osmino finala.

Švicarskemu zvezdniku Rogerju Federerju je v soboto pripadel večerni “primetime” termin, ki se zaradi policijske ure v Franciji igra pred praznimi tribunami. Dvoboj je trajal tri ure in 35 minut ter se zavlekel pozno v noč. Igralca sta igrišče zapustila po eni uri ponoči na nedeljo.

Ni bilo lahko. Zame je bil to večer novosti. Prvič sem igral proti Koepferju, prvič v večernem terminu v Parizu, prvič brez navijačev po zelo dolgem času, ali celo sploh prvič v moji karieri. V vseh pogledih unikatno, vesel sem, da sem našel pot naprej,” je po dvoboju o nenavadnem večeru spregovoril Federer.

Nemec Dominik Koepfer, 59. na svetovni teniški lestvici, je Federerja precej namučil. Prvi trije nizi so se končali šele v podaljšani igri. Koepfer je dobro serviral in dobival lep odstotek točk na svoj prvi (65%) in drugi servis (62%).

Največ uvrstitev v top 16 na grand slamih:

68 – Roger Federer
54 – Novak Đoković
50 – Rafael Nadal
43 – Jimmy Connors
42 – Andre Agassi, Ivan Lendl

O izenačenosti dvoboja priča podatek, da je Federer v vseh štirih nizih osvojil le točko več (160:159). V zadnjem nizu je Rogerju odločilen break uspel pri 5:5 in nato zadržal še servisno igro za uvrstitev med najboljših 16.

Federer se je v osmino finala turnirja največje četverice prebil že 68. v karieri! To je seveda rekordna številka v svetovnem tenisu. 39-letni Švicar, sicer 8. nosilec v Parizu, se bo v naslednjem krogu pomeril z Matteom Berrettinijem, 25-letni Italijan je 9. nosilec Roland Garrosa.

Komentari

Vaš komentar