Kaja Juvan končala OP Avstralije

Delite:
Kaja Juvan
Getty Images

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v šestnajstini finala OP Avstralije izpadla proti Američanki Jennifer Brady. Izid je bil 6:1 in 6:3.

Kaja Juvan je prvič na OP Avstralije prišla tako daleč, Jennifer Brady pa je bila previsoka ovira. Američanka, ki je na lestvici WTA kar 80 mest pred Slovenko, je v prvem nizu prevladovala, tekmici odvzela servis v četrti in šesti igri in niz zanesljivo dobila s 6:1 po samo 31 minutah igre.

V drugem nizu je bil boj precej bolj izenačen. Američanka je sicer že v prvi igri naredila break, nato pa je Juvan zaigrala bolje in v četrti igri prišla do lastnega breaka za izenačenje na 2:2. Brady ji je hitro odgovorila z re-breakom, Kaja pa je imela nato v šesti igri eno, v osmi pa kar šest break žogic, vendar jih ni uspela izkoristiti. To je bil tudi prelomni trenutek in Američanka je v naslednji igri izkoristila drugo zaključno žogico in niz dobila s 6:3.

Američanki je uspelo več winnerjev (23:19), Slovenka pa je naredila več neizsiljenih napak (33:24).

KONEC ZA PLIŠKOVO

V šestnajstini finala je obstala tudi šesta nosilka, Čehinja Karolina Pliškova, ki je morala priznati premoč rojakinji Karolini Muchovi. Izid je bil 7:5 in 7:5.

MEDVEDEV POTREBOVAL PET NIZOV

V moški konkurenci so se napredovanja med najboljših 16 veselili Danil Medvedev, Stefanos Cicipas in Andrej Rubljov. Največ dela je imel Medvedev, ki je Filipa Krajinovića premagal šele po petih nizih, izid je bil 6:3, 6:3, 4:6, 3:6 in 6:0. Medvedev je sploh prvič v karieri zmagal v petem nizu!

 

Komentari

Vaš komentar