Ko ne igraš dobro dobro proti takšnemu nasprotniku, izgubiš

Masters 1000 17. Apr. 202110:57
Delite:
Rafael Nadal
AP Photo/Jean-Francois Badias

Po porazu proti Andreju Rubljovu v četrtfinalu mastersa v Monte Carlu, je Rafael Nadal spregovoril o sovjih napakah, ki so vplivale na razplet, a tudi pohvalil svojega mlajšega nasprotnika.

“Ko igrate proti sijajnemu igralcu kot je Rubljov, a ne igrate dobro, potem izgubite. Iz nekega razloga sem imel težavo s servisom, ki je bil katastrofalen in to je vplialo na ostale segmente igre in mi vzelo pozornost,” je po enem od redkih porazov na peščeni podlagi dejal Rafael Nadal.

Španec je odkrito priznal, da Andrej Rubljov do zmage ni prišel samo zaradi njegovih napak. “On je igral dobro, agresivno, kot sem tudi vedel, da bo. On je sijajen fant in srečen sem zaradi njega. Kar se mene tiče, sem izpustil priložnost, da na najboljši način začnem sezono na pesku. Odhajam v Barcelono, nadaljujem s treningi. Backhand je bil dober, toda na takšen način nisem mogel odpreti igrišča. Bile so še nekatere podrobnosti, ki so na koncu naredile veliko razliko,” je ocenil Španec.

Nadejam se, da je ta dvoboj zgolj slučaj in da bo nivo moje igre v Barcelone boljši. Nadaljujem s treningi in trudil se bom, da bom boljši. Ni drugega načina, čaka me zelo pomemben mesec. Mislim, da mi ne bo predstavljalo težave popraviti servis, a na tem bom tudi delal v naslednjem obdobju,” je še dodal peščeni kralj.

Komentari

Vaš komentar