Federer: Nadal najtežji nasprotnik, z Đokovićem uživam

Indian Wells 11. Mar. 20198:01 > 8:12
Delite:
Getty Images/Cameron Spencer

Roger Federer in Rafael Nadal sta po stopinjah Novaka Đokovića brez većjih težav prestala prvi test na mastersu v Indian Wellsu. Švicar je odpravil Petra Gojowczyka, Španec pa Jareda Donaldsona.

Roger Federer je odpor Petra Gojowczyka strl po dveh nizih. Prvega je dobil gladko s 6:1, drugega pa s 7:5. Še bolj prepričljiv je bil Rafael Nadal, ki je Jareda Donaldsona premagal s 6:1 in 6:1. Peščeni kralj se bo v 3. krogu srečal z Argentincem Diegom Schwartzmanom, Federerja pa čaka rojak Stan Wawrinka.

“Kristalno jasno je, da je Nadal moj najtežji nasprotnik v karieri. Njegova geometrijsko natančna igra levoročnega igralca mi je povzročala veliko težav. Posebno njegov top spin udarec, ko je kadarkoli napadel iz backhand strani. Za njega je bil to naraven udarec in to je težak ‘match-up’ za mene. To sem vedel od prvega dne, ko sem igral proti njemu,” se je Federer po zmagi proti Nemcu razgovoril o svojem najtežjem nasprotniku v uspešni karieri, seveda pa ni pozabil niti prvega igralca sveta Novaka Đokovića: “Na drugi strani so rezultati Novaka v zadnjih osmih letih fenomenalni. Res uživam igrati proti njemu, najini dvoboji so vedno zanimivi.”

Federer in Nadal bi se lahko srečala v polfinalu Indian Wellsa, medtem ko bi se Švicar z Đokovićem lahko pomeril šele v finalu prvega letošnjega mastersa.

Pri dekletih velja omeniti slovo Serene Williams, ki je pri zaostanku s 3:6 in 0:1 zaradi slabega počutja predala dvoboj proti Garbine Muguruzi.