Nadal: "Trda podlaga nas uničuje"

Indian Wells 16. Mar. 20198:17 > 8:18
Delite:
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Rafael Nadal je ponosen na zmago proti Hačanovu (7:6, 7:6), ni pa prepričan, če bo pripravljen za polfinale Indian Wellsa proti Rogerju Federerju.

“Navajen sem igrati s težavami. Poskušal sem držati fokus, ohraniti svoj servis in kontrolirati situacijo. To je ena od zmag, na katero sem še posebej ponosen,” je priznal Nadal.

Španec pa ni prepričan, če bo pripravljen na boj proti Rogerju Federerju v polfinalu.

“Upam, da bo šlo. Težko odgovorim, ne morem garantirati, kaj se bo zgodilo do takrat. Moj cilj je, da sem pripravljen na dvoboj, tega pa ne morem zagotovo potrditi. Koleno me je danes prvič začelo boleti.”

Na vprašanje, kaj njegovo rivalstvo s Federerjem dela posebno, je Nadal odgovoril:

“Vse stvari, ki sva jih delila v najinima karierama. Različni stili, različni načini razumevanja športa, a hkrati sva samo dva igralca, ki sta v odličnem odnosu po karierah, v katerih sva se borila za največje lovorike. Božansko je imeti priložnost še naprej tekmovati na najvišjem nivoju v kasnejši fazi najinih karier. Če mi ta dvoboj ne bi bil poseben, potem ne maram tega športa in ne cenim njegove zgodovine.”

Rafa je spregovoril še o poškodbi, ki je posledica igranja na betonu.

“Če zdaj karkoli rečem o tem, bo izgledalo, kot da vedno negativno govorim in sem nejevoljen. A to sem dejal pogosto že ko sem bil mlad – dejstvo je, da se drugi športi igrajo na mehkejših podlagah, težko je najti tako trdo podlago, kot je naša v tenisu. Agresivnejši gibi na trdi podlagi pustijo svoje. Rad igram na betonu, moje telo pa verjetno ne. Tega ne razlagam iz svoje koristi, da bi se več igralo na pesku, to ni vprašanje. To ne bo vplivalo na mojo kariero, mogoče pa se v prihodnosti kaj spremeni, mogoče čez 15, 20 let najdemo rešitev in kakšno drugo mehkejšo podlago. Ne obremenjujem se s tem, kar se dogaja tekom kariere, ob tem, mi smo ljudje, težko je igrati na betonu in nato normalno živeti. Poglejte, koliko težav imajo igralci s kolki, sklepi, koleni. Ko vidim teniške legende, s kakšno težavo hodijo … težko je to gledati,” je zaključil Nadal.

Dvoboj med Nadalom in Federerjem se začne ob 21h s prenosom na SK.