Nič od poslastice – poškodba močnejša od Nadala

Indian Wells 16. Mar. 201919:21 > 19:22
Delite:
Yong Teck Lim/Getty Images

Ljubitelji tenisa so se nadejali novi poslastici med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom v polfinalu prvega letošjega mastersa v Indian Wellsu, vendar je peščeni kralj obračun še pred začetkom predal zaradi bolečin v kolenu, ki jih je staknil v četrtfinalu proti Karenu Khachanovu.

Rafael Nadal je že po napornem četrtfinalu, ko je Karena Khchanova odpravil po dveh podaljšanih igrah, namignil, da bi utegnil predčasno končati z nastopi v Indian Wellsu. Le okoli dve uri pred predvidenim začetkom drugega polfinala v Indian Wellsu pa je Španec uradno predal dvoboj zaradi poškodbe, tako da se je Roger Federer v finale prebil brez boja.

Nadal je v soboto v kalifornijski puščavi sicer opravil trening, vendar očitno ocenil, da bo za nadaljevanje sezone boljše, da preda dvoboj proti velikemu rivalu. Teniška velikana sta se nazadnje srečala otobra leta 2017 v finalu Šaghaja, ko je Federer slavil s 6:4 in 6:3.

Federer se bo v nedeljskem finalu (ob 23:30 v Živo na SK 1) proti Dominicu Thiemu (Avstrijec je Miloša Raonića izločil z 2:1 v nizih) boril že za šesto zmago na prvem mastersu v sezoni.