Andreescu z zmago na Indian Wellsu poskočila na listi

Indian Wells 18. Mar. 201913:20 > 13:21
Delite:
Sean M. Haffey, Getty Images

Kanadska tenisačica Bianca Adreescu primerja naslov na Indian Wellsu s pravljico.

Andreescova je prišla do svoje prva WTA lovorike po zmagi v finalu proti Angelique Kerber. Veliki dvoboj je trajal 2h in 15 minut za rezultat v prid Kanadčanki s 6:4, 3:6, 6:4.

Bila sem v elementu, mislim, vsako tekmo,” je poskušala pojasniti 18-letna Kanadčanka. “V vsakem dvoboju je bilo vzponov in padcev. Veste, tenis ni dovršen šport. Ne moram vam povedati, koliko mi to pomeni.”

Najstnica je prvič sodelovala v glavnem žrebu Indian Wellsa in postala prva tenisačica, ki je lovoriko osvojila s posebnim povabilom.

“V nekem trenutku v finalu sem bila zelo utrujena. Takrat sem se odločila, da dam vse od sebe in izplačalo se je. Borila sem se do konca, čeprav se fizično nisem več počutila dobro.”

Andreescu je postala četrta tenisačica, ki je osvojila naslov, pri tem pa ni bila med nosilci. Pred tem je to uspelo Sereni Williams (1999), Kim Clijsters (2005) in Naomi Osaki (2018).

“To je bilo neverjetno. Prava pravljica. Naomi je to uspelo lani. To, da je moje ime zdaj pred vsemi, mi pomeni vse.”

Osvojeni pokal ji je prinesel precejšen napreden na WTA lestvici, od ponedeljka je 24. igralka sveta. Na začetku leta je bila na 178. mestu.