Federer: Rad igram z najstniki

Delite:
Kevork Djansezian/Getty Images

Švicar Roger Federer je po ekspresni četrtfinalni zmagi proti Kevinu Andersonu na mastersu v Miamiju dejal, da se že veseli polfinalnega obračuna proti Denisu Shapovalovu. Zaključek drugega letošnjega mastersa spremljajte v živo na programih Sportkluba.

Trenutno peti igralec sveta je v četrtfinalu odpihnil Kevina Andersona s 6:0 in 6:4. Ko se bo Roger Federer pomeril proti Denisu Shapovalovu, bo zanj to že 65. polfinale na turnirjih serije masters in sedmi v Miamiju. Za drugo finalno vstopnico se bosta pomerila domači matador in branilec naslova John Isner in mladi Felix Auger-Aliassime.

“Zdi se mi, da to ni nič drugače, kot takrat, ko sem igral z Rafo, ko je bil on še zelo mlad ali s kom drugim. Neobičajno je, ko igraš proti tako mladim fantom, ker oni še ne poznajo vseh igralcev in jih niti ne morajo, ker so svobodni, da igrajo kot želijo. To je tisto, kar jih dela nevarne,” je na “mlade moči” opozoril Švicar: “Vedno sem rad igral z najstniki. Vznemerljivo je. V tem primeru ne govorimo samo o mladih fantih, temveč zelo kvalitetnih igralcih.”

Federer se je ob tem spomnil, da je pred nekaj leti s Shapovalovim skupaj treniral v Torontu. “Močno je udarjal. Bil sem presenečen, spraševal sem, koliko let ima. Enako velja za servis. Zdelo se mi je, da ima mesto na igrišču.”

Federer je na mastersu v Miamiju slavil trikrat.

V ženskem finalu se bosta v soboto pomerili Karolina Pliškova in Ashleigh Barty (ob 18:00 v živo na SK 2).