Čilić: Ko je na vrhuncu, je Đoković največji vseh časov

Indian Wells 7. Mar. 202010:33 > 10:38
Delite:
Mark Metcalfe/Getty Images

Največja teniška trojica vseh časov dominira od leta 2004 naprej. Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković so skupno osvojili 56 grand slam turnirjev. V času njihove dominacije se le peščica igralcev lahko pohvali z zmago na enem od štirih največjih turnirjev.

Eden od njih je Marin Čilić, ki je leta 2014 zmagal na OP ZDA. Hrvat je za Sportklub spregovoril, koliko možnosti ima Novak Đoković, da kariero konča z največ zmagami na turnirjih za grand slam v zgodovini tenisa.

Đoković letos še ni izgubil dvoboja, favorit bo tudi na Indian Wellsu,” meni Čilić in nadaljuje: “Za mene je Novak na svojem vrhuncu največji igralec vseh časov – on je v stanju, da igra praktično brez napak. Ima motiv, da se v letošnji sezoni bori z Nadalom za prvo mesto na lestvici. Verjamem, da ima Novak najboljše možnosti, da kariero konča z največ grand slam naslovi. Ne zaostaja veliko za Federerjem, zdrav je in okoli sebe ima sijajno ekipo.”

“Mislim, da Novak na visokem nivoju lahko igra še štiri, pet ali šest let in je v najboljšem položaju za rekord po številu grand slam naslovov,” je sklenil zmagovalec 18 turnirjev serije ATP.