V ŽIVO na SK 2 ob 15. uri: Finale Mastersa v Parizu!

Paris 7. Nov. 202021:06 > 21:08
Delite:
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Nemški teniški igralec Alexander Zverev je srečen zaradi zmage nad Rafaelom Nadalom in uvrstitve v finale Mastersa v Parizu v katerem se bo pomeril proti Rusu Daniilu Medvedevu.

Alexander Zverev, trenutno sedmouvrščeni na lestvici ATP je Rafaela Nadala premagal s 6:4 in 7:5. Za zmago je potreboval 101 minuto igre. 

“Počutim se zelo dobro. Srečen sem. Igral bom v finalu Mastersa in premagal sem Rafaela Nadala. Mislim, da cel svet ve, kako je to težko,” je dejal 23-letni tenisač. 

V boju za tretjo zaporedno lovoriko (dve je nedavno osvojil v Kolnu) ga čaka Medvedev, ki je bil v drugem polfinalu v nizih z 2:0 boljši od Miloša Raonića

“Očitno sva midva najboljša igralca na turnirju. Zaradi tega sem vesel in verjamem, da je vesel tudi on. Zavedam se, da ne bo lahko in da drug drugemu ne bova poklonila ničesar. Bomo videli kdo bo zmagal.”

Na vprašanje novinarjev ali je mnenja, da trenutno igra najboljši tenis v karieri je Zverev odgovoril: “Že dolgo igram dobro, pravzaprav od ponovnega začetka sezone. Na igrišču sem zadovoljen. Miren sem v igri in življenju nasplošno. Vse gre dobro in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo.”

Finale Mastersa v Parizu je na sporedu v nedeljo ob 15. uri z neposrednim prenosom na Sportklubu 2.