"Trudim se, da o tem ne bi razmišljal"

Paris 28. Okt. 201919:05 > 19:07
Delite:
Lintao Zhang/Getty Images

Novak Djoković bo zadnji Masters v letošnji sezoni začel v drugem krogu. Tekmec bo znan po dvoboju med Lajovicem in Moutetom. Kar je izpostavil pred začetkom pa je morda najpomembneje. In sicer, da je fizično dobro pripravljen.

“Kar se tiče kondicije se počutim dobro. Ne čutim bolečine v levi rami in tako je že dva ali tri tedne. Treningi so bili dobri in upam, da bom tu igral dobro”, je v prvem intervjuju v Parizu dejal srbski teniški igralec. 

Ne glede na izid v Parizu Novak prihodnji ponedeljek ne bo prvi igralec sveta. Toda še vedno obstajajo možnosti, da leto konča na prvem mestu. 

“Nadal je trenutno v boljšem položaju, da leto 2019 konča na prvem mestu. Da bom številka ena moram zmagati na vseh dvobojih. Seveda pa je odvisno tudi od njegove igre in rezultatov. Nikoli ni dobro delati takšne izračune. To lahko pobere precej psihične energije. Poizkušam, da o tem ne razmišljam. Moram igrati najboljše kot lahko in videli bomo kako bo.”, je dejal Djoković

Pojavila so se tudi vprašanja o treningu, ki sta ga Djoković in Nadal opravila skupaj. 

“Res je, da kar nekaj let nismo trenirali skupaj. Bilo je čudno ampak sem se zabaval. Bilo je prijetno pa tudi precej intenzivno. Med nama je pritisk tekmovalnosti in veliko spoštovanja. Pred nekaj dnevi sva igrala v Kazakhstanu in tam sva skupaj tudi preživela nekaj časa. Da, smo tekmeci ampak to nas ne ustavi, da se ne bi med seboj spoštovali,” je dejal srbski tenisač in dodal, da ima z Nadalom vedno dober odnos. 

“Vedno sem imel dober odnos z Rafo. Ne glede na mojo kariero. Včasih je bilo zaradi našega rivalstva napeto toda vedno je bilo prisotno spoštovanje. Zdaj sva samo trenirala toda vseeno je bila intenziteta trening tekme takšna kot da bi šlo zares.”

Novak je spregovoril tudi o vrnitvi Andya Murraya in o njegovem osvojenem turnirju v Antwerpnu: 

“Upam, da bo ostal v formi in da bo med najboljšimi. To je dobro za tenis. Vsi se zavedamo dediščine, ki jo bo zapustil tenisu. Toda še vedno lahko vse nadgradi. Glede na to kaj je prestal v zadnjih treh letih ga je fantastično videti, da ima v rokah lovoriko. Samo on ve kaj vse je dal skozi in koliko težav je imel s fizično pripravljenostjo. Vem kako težko je lahko in resnično mu želim vse najboljše,” je sklenil srbski teniški igralec.