Đokovič "zlomil" Dimitrova za finale v Parizu!

Paris 2. Nov. 201913:15 > 15:50
Delite:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Najboljši tenisač sveta Novak Đokovič se je preko Grigora Dimitrova uspel uvrstiti v veliki finale Mastersa v Parizu. Bolgara je premagal s 7:6 in 6:4.

Novak Đokovič se je bo uri in 40. minutah tenisa uvrstil v veliki finale Mastersa v Parizu. Danes je v polfinalu s 7:6, 6:4 ugnal zelo težkega nasprotnika Grigora Dimitrova.

Izjemno zanimiv je bil predvsem prvi niz, kjer sta oba prikazala izjemno lep tenis in bila hkrati zelo suverena na svoje servisne igre. Sledila je še izjemno dramatična podaljšana igra polna preobratov. Najprej je do mini “breaka” prišel Srb, a ga je Bolgar takoj izničil. Potem je Dimitrov povedel s 5:3 in imel na voljo priložnost, da z dvema uspešnima servisoma zaključi niz, a se mu je zatresla roka. Izgubil je obe točki in Đokovič je potem podaljšano igro zanesljivo dobil s 7:5.

V drugem nizu je Novak Đokovič v peti igri izkoristil eno izmed edinih dveh “break” priložnosti na srečanju in povedel s 3:2 in kasneje še s 4:2. Do konca srečanje je bil tenisač številka ena uspešen na svoj servis in se je veselil uvrstitve v veliki finale, kjer se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja Denis Šapovalov – Rafael Nadal.