Nadal predal dvoboj, Shapovalov proti Đokoviću!

Paris 2. Nov. 201916:39
Delite:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rafael Nadal je zaradi poškodbe predal polfinalni obračun mastersa v Parizu proti Denisu Shapovalovu. Kanadčan se bo v svojem prvem finalu (v nedeljo ob 15:00 v živo na SK 1) serije masters pomeril proti Novaku Đokoviću.

Povezano

Rafael Nadal je na jutranjem treningu začutil bolečine v predelu trebušnih mišic. Po pregledu pri zdravniku je znova poizkusil z igranjem, vendar so bile bolečine pri serviranju premočne, da bi lahko nastopil v polfinalu pariškega mastersa proti Denisu Shapovalovu.

Roka je v boljšem stanju, vendar sem med ogrevanjem pri zadnjih servisih začutil nekaj v predelu trebušnih mišic. Na sliki se vidi majhna raztrganina. Poskušal sem, vendar sem začutil bolečino in to mi ni omogočilo, da serviram na nivoju, ki je potreben. Ob tem obstaja velika možnost, da se stanje poslabša,” je dejal Nadal, ki bo v prihodnjih dneh naredil vse, da bo pripravljen za zaključni turnir v Londonu, ki se začne naslednji konec tedna. “To je zdaj moj največji cilj.”

Shapovalov se je tako brez boja prebil v svoj prvi finale serije masters, kjer se bo še četrtič pomeril proti Novaku Đokoviću, ki bo v Bercyju lovil svojo peto zmago. Vse prejšnje tri obračune je dobil Srb.

Navkljub temu, da je predčasno končal z nastopom v Parizu, bo Nadal v ponedeljek na vrhu lestvice ATP zamenjal Đokovića. Od razpleta v Londonu pa bo odvisno ali bo tam ostal do konca leta ali bo skok v novo koledarsko obdobje kot številka ena znova dočakal srbski zvezdnik.