Đoković: Nadejam se, da bo Rafa igral v Londonu

Paris 3. Nov. 201920:48
Delite:
Dean Mouhtaropoulos Getty Images Sport

Novak Đoković je zadovoljen s prikazanim na zadnjem letošnjem mastersu v Parizu in se nadeja, da bo zmagoviti niz nadaljeval tudi na zaključnem turnirju v Londonu.

Novak Đoković je v finalu Pariza po vsega 65 minutah odpravil Denisa Shapovalova s 6:3 in 6:4. “Serviral sem odlično, najboljše ta teden. V določenih trenutkih sem se počutil kot Ivo Karlović. Na turnirju nisem izgubil niza, servis mi je pomagal, da se oputim dobro. Skupno gledano je bil to eden najboljših dobojev, ki sem jih odigral,” je bil s prikazanim zadovoljen Srb.

Đoković je v Bercyju slavil peto zmago in že 34. na turnirjih serije masters. “Vsaka je drugačna, čeprav je prva vedno posebna. Tudi sedaj sem prišel do pomembne zmage. Privilegij je osvajati takšne naslove, oni so eden od razlogov, zakaj še vedno igram,” je dejal Đoković in nadaljeval: “Rad treniram in tekmujem, da se borim za prvo mesto. Imam ta privilegij, da me družina podpira, saj mora obstajati ravnotežje. Sedaj sem oče, imam druge prioritete.”

Đokovića v Londonu čaka borba z Rafaelom Nadalom za prvo mesto na lestvici ATP ob koncu leta. Nastop Španca v Londonu je sicer še naprej pod velikim vprašajem, saj je že z nastopi v Parizu končal predčasno. “Žal mi je, ker je znova poškodovan. Tudi jaz sem bil med kariero v takšnem položaju. Nadejam se, da bo okreval in bo v Londonu, turnir brez njega ne bo enak. On je velik šampion in spoštujem ga. Ko je govora o točkah, sem po tem naslovu v boljšem položaju, toda moram nadaljevali zmagoviti niz. Rad bi dobil vsak dvoboj v Londonu, v preteklosti mi je to uspelo. Toda ni vse odvisno od mene. Srečal se bom z vrhunskimi igralci, vsi so v Top 10. Toda moram biti osredotočen na svoj cilj.”