Poškodovani Nole po hudem boju premagal Fritza

Grand Slam 12. Feb. 202114:27 > 15:50
Delite:
Novak Đoković
Quinn Rooney/Getty Images

Srb Novak Đoković je v šestnajstini finala OP Avstralije po treh urah in pol s 3:2 v nizih premagal žilavega Američana Taylorja Fritza.

Novak Đoković se je uvrstil med najboljših 16, potem ko je s 7:6, 6:4, 3:6, 4:6 in 6:2 premagal Taylorja Fritza.

Osemkratni zmagovalec OP Avstralije je prvi niz dobil po podaljšani igri, v kateri je izgubil le eno točko, drugega pa s 6:4, potem ko je tekmecu servis odvzel že v prvi igri in zdelo se je, da je na poti k zanesljivi zmagi.

Toda Fritz, 31. igralec lestvice ATP, je v nadaljevanju prikazal veliko borbenost, v tretjem nizu Novaku servis odvzel v osmi igri in ga dobil s 6:3. Omeniti je potrebno, da si je Đoković med zdrsom ob začetku niza nekoliko poškodoval desni bok, zaradi česar je moral na igrišče zdravnik.

V četrtem nizu je imel Đoković težave že v prvi igri na svoj servis, v drugi pa je Američan izkoristil drugo break žogico in prišel do zmage s 6:4 in izenačenja na 2:2 v nizih.

POVEZANO

V odločilnem, petem nizu, sta oba zanesljivo dobivala svoje servisne igre, nato pa je Đoković v šesti igri prišel do hitrega vodstva s 30:0 in Fritzu vzel servis. Svojo servisno igro je hitro dobil za 5:2, nato pa v osmi igri izkoristil drugo zaključno žogico in niz dobil s 6:2 in se veselil zmage s 3:2 v nizih.

V osmini finala se bo prvi nosilec pomeril s Kanadčanom Milošem Raonicem. Đoković je po dvoboju dejal, da je “žalosten in zaskrbljen”, saj še ne ve, kako huda je v resnici poškodba in ali bo sploh lahko nadaljeval s turnirjem.

 

Komentari

Vaš komentar