Burni odzivi na Kamplovo odločitev

Getty Images

Odločitev Kevina Kampla, da se ne bo udeležil reprezentančnega zbora, je pošteno razburkala slovensko javnost. Na enem mestu smo zbrali najbolj zanimive odzive.

Da Kevina Kampla ne bo na reprezentančnih obračunih proti Slovaški in Angliji, smo že poročali. O tem govori praktično celotna slovenska športna javnost, oglasili so se tudi reprezentantje, mi pa smo sedaj na enem mestu zbrali najzanimivešje odmeve.

Športni komentator RTV Slovenija Ivo Milovanovič, je tej temi namenil kolumno, v kateri je jasno pokazal svoje stališče: Kdor ne želi igrati za reprezentanco, mu ni treba. Nihče pa nima pravice sam izbirati, kdaj bo igral in kdaj ne. To velja tudi v primeru Kevina Kampla. Reprezentanca je pač preprosto nekaj več.

Getty Images

Nekdanji slovenski selektor Bojan Prašnikar je že večkrat javno kritiziral Katančevo delo, kot tudi delo NZS-ja. V pogovoru za spletni portal Nogomania je Prašnikar dejal, da po njegovem mnenju Kampl v reprezentanci nikoli ni bil pravilno uporabljen. “Kevin je podoben profil igralca kot Luka Modrić, ki prav tako igra ob zadnjem veznem. Tu je najmočnejši, ima rešitve v napadu in hkrati veliko teče. V Leverkusnu so zanj našli optimalno rešitev. Našel pa jo je isti trener, ki ga je na drugi igralni poziciji vodil v Salzburgu. To je delo trenerja. Da iz igralca izvleče maksimum. Kot sem že dejal, nogomet se hitro razvija in imam občutek, da pri nas temu ne sledimo,” pravi Prašnikar, ki je Slovenijo vodil med letoma 2002 in 2004.

RUDI VÖLLER: ŽELIM, DA MA KATANEC POKLIČE

Srečko Katanec stika s Kamplom, razen prejetega SMS sporočila ni imel. Oglasil se je tudi športni direktor Bayerja iz Leverkusna, legendarni Rudi Völler, ki se čudi dejstvu, da ga Srečko Katanec nikoli ni poklical. Nekdanji nemški selektor pravi, da je z ostalimi selektorji igralcev, ki igrajo pri Bayerju, redno v stiku: “Kampl je v Bayerju že več kot eno leto, a se v tem času, za razliko od drugih reprezentantov, še niti enkrat nisem slišal s Katancem, da bi se pogovoril o njem. Zdaj bi se rad. Upam, da bova s Srečkom govorila o Kevinu in tem, kar se dogaja,”

BIRSA IN OBLAK: O TEM VEČ NE BOMO GOVORILI

Naši reprezentantje so včeraj podali izjavo za javnost, v kateri so jasno izkazali svoje nezadovoljstvo nad Kamplovo odločitvijo, da jim ne bo pomagal na dveh izjemno pomembnih tekmah. “Vemo, da je Kevin pomemben člen te reprezentance in ekipa ga vsekakor potrebuje, sploh na tekmah s Slovaško in Anglijo. Tokrat pa se ne moremo znebiti občutka, da nas je pustil na cedilu. Mnogi med nami smo v svoji karieri bili utrujeni, izčrpani ali celo poškodovani, a smo na reprezentančni zbor prišli s ponosom in željo pomagati reprezentanci in ne iz strahu zaradi izgube statusa,” se je glasilo sporočilo naših reprezentatov. Kasneje sta Valter Birsa in Jan Oblak stopila pred sedmo silo, o tej temi pa več nista želela govoriti. “Vse, kar smo imeli za povedati, smo zapisali v izjavi za javnost. Zdaj o tem ne želimo več govoriti,” je dejal Birsa, Oblak pa je umiril žogico: “Treba je biti osredotočen le na tekmi. Mi smo. Mislimo le na sobotno tekmo proti Slovaški. Težave so vedno prisotne, povsod so manjša nesoglasja, ki se jih na koncu vedno reši. Nismo preveč preobremenjeni s tem, kar se dogaja.”

Za konec pa še nekaj objav slovenskih novinarjev na družbenih omrežjih.