Button: Sainz se bo približal Leclercu

Avtomoto 5. Apr. 202110:31
Delite:
Carlos Sainz
Guliver Image

Carlos Sainz je prvo dirko nove sezone Formule 1 v Bahrajnu sklenil na osmem mestu, medtem ko je bil prvi dirkač Ferrarija Charles Leclerc uvrščen dve mesti višje. Nekdanji svetovni prvak Jenson Button je mnenja, da bo razlika med Monačanom in Špancem vse manjša.

Prvi dirkaši vikend v novi ekipi se ni končal slabo za Carlosa Sainza. Nekdanji dirkač Toro Rosa i McLarna je končal na osmem mestu, v prihodnje pa bo verjetno še boljši. Nekdanji svetovni prvak Jenson Button je prepričan, da bo Sainz vse bližje tudi moštvenemu kolegu pri Ferrariju Charlesu Lelcercu.

Govoril sem z inžinerji iz McLarna, ki so mi dejali, da je Sainz skoraj inžiner. To je seveda sijajno, saj ne pusti, da bi ga premagale emocije, ko je govora o tem, kaj je mogoče z dirkalnikom. On ne gre čez mejo, ko vozi in to smo videli skozi celoten vikend v Bahrajnu. On je pameten fant, tako da bi Ferrari lahko imel velik duo dirkačev v svoji ekipi,” je Button dejal za Sky.

Nekdanji dirkač Formule 1 Paul di Resta dodaja, da bi Leclerc in Sainz lahko drug drugega spodbujala do še boljših rezultatov. “Ferrari ima dva mlada dirkača, ki sta zagotovo na vrhu. Potiskala bosta eden drugega, kot sta že dejala javno. Zanima me, kako se bosta obnašala in v kolikšni meri bosta uspela napredovati in se razvijati.”

Komentari

Vaš komentar