“Če bi bil pri Mercedesu, bi Max razbil Hamiltona”

Avtomoto 31. Mar. 202116:55
Delite:
Mark Thompson/Getty Images
Mark Thompson/Getty Images

Prva dirka nove sezone v Formuli 1 je v Bahrajnu prinesla izjemno razburljiv zaključek. Voznik Mercedesa Lewis Hamilton pa je bil na koncu vendarle hitrejši od Maxa Verstappna iz Red Bulla. Trikratni prvak F1 Nelson Piquet je dejal, da je Vestappen boljši voznik od Hamiltona in da bi imel boljše rezultate, če bi bil v bolidu Mercedesa.

Nekaj krogov pred koncem je Max prehitel Lewisa tako da je prečkal mejo proge in zato prejel sporočilo, da mora položaj vrniti Hamiltonu. V nasprotnem primeru bi bil kaznovan.

“Maxa in Lewisa je težko primerjati, ker nista v isti ekipi. Jaz prednost dajem nizozemskemu vozniku. Ne gre za to, da Hamilton ni dober. Trenutno ima preprosto slabšega moštvenega kolega. Nico Rosberg pa je bil še slabši,” je povedal 68-letni Piquet.

“Mislim, da bi Max razbil Hamiltona če bi vozil v isti ekipi in imel isti dirkalnik. Max je bolj agresiven in zaradi tega pogosteje dela napake, a mislim, da je na splošno boljši voznik. Hamiltonu je lahko zmagati, ko je njegov moštveni kolega Bottas,” je dejala legenda brazilskega in svetovnega avtomobilizma.

Nelson Piquet je bil prvak Formule 1 v letih 1981, 1983 in 1987. Njegov sin je prvak v Formuli E v preteklosti pa je že dajal izjave v katerih je podprl Maxa Verstappna.

Komentari

Vaš komentar