Ricciardo: Komaj sem prišel v kokpit McLarna

Avtomoto 19. Feb. 202110:56
Delite:
Daniel Ricciardo
Mark Sutton - Pool/Getty Images

Avstralski dirkač Daniel Ricciardo, ki bo ob začetku nove sezone debitiral za slavno britansko ekipo, je razkril zanimivo malenkost ob jemanju njegovih mer za sedež in ostale ergonomske elemente v kokpitu.

Daniel Ricciardo, ki je zamenjal Carlosa Sainza, novega člana Ferrarija, je priznal, da se je komaj usedel v novi dirkalnik.

“Ni skrivnost, da imam široke kolke in da pri tem ne morem ničesar narediti. Z idetami stvari ne gredo na boljše, poskušali smo. Tudi pred mojim debijem v Red Bullu, so bile stvari takšne, da so se mi želeli odreči. Kot veste, so bolidi, ki jih ustvari Adrian Newey nekoliko ožji. Ob mojem prvem obisku McLarna in jemanju mer za sedišče in ostale stvari v kokpitu, znova nisem mogel priti noter. A fantje iz ekipe so bili sijajno in hitro naredili novo sedišče, ki je lahko šlo v kokpit in tudi jaz v njega. Od sedaj ne bom več imel občutek, da sem hamburger,” je skozi smeh dejal Ricciardo.

Inžinerjem sem dejal, da, če je to potrebno, naj nekaj spremenijo v kokpitu, tudi za ceno, da bo bolid nekoliko počasnejši, ker bi v tem primeru vse nadoknadil s hitrejšo vožnjo. Šalo na stran, na koncu se je vse dobro izšlo in ni bilo potrebe za večje spremembe,” je zaključil Avstralec.

Komentari

Vaš komentar