Schumacher: Učim se, vse si zapisujem

Avtomoto 17. Feb. 202116:18
Delite:
Mick Schumacher
Mick Schumacher

Mick Schumacher, 22-letni sin sedemkratnega svetovnega prvaka, se pospešeno pripravlja na svoj debi v formuli 1.

Nemec Mick Schumacher bo v prihajajoči sezoni sedel za volanom Haasa, njegovi dirkaški geni pa so brez primere. Oče Michael je eden najboljših dirkačev vseh časov, sedemkratni svetovni prvak, ki je v formuli 1 dosegel 91 zmag, stric Ralf pa je bil zmagovalec dirk za Veliko nagrado šestkrat.

Mlajši Schumi je v sezoni 2018 osvojil naslov prvaka formule 3, lani pa je bil najboljši v formuli 2, tako da si je sedež v najmočnejšem razredu zares zaslužil. Pravi pa, da bolid se bolid formule 1 ne more primerjati s tem, kar je vozil do zdaj.

“Iskreno, to bo prvič, da bom vozil tako močan avto. Razlika je ogromna, ker imam prvič priložnost, da čutim takšno moč. Nekaj časa bom potreboval, da se na to navadim,” je poudaril Mick Schumacher.

Da bi se čim bolje pripravil na nov izziv, Schumacher uporablja stare metode.

“V življenju sem odpeljal precej dirk, ampak nobena se ne more primerjati s formulo 1. To je nekaj posebnega. Vsakodnevno se prek video klicev slišim s člani ekipe. Neprestano se učim, vse si zapisujem. Sem v pravem procesu učenja. Upam, da bom dober učenec.”

Za razliko od prejšnjih sezon, bodo imeli dirkači manj priložnosti za testiranje.

“Za testiranja imamo na voljo le tri dni, prej so jih imeli med šest in osem. Poleg tega so nam odvzeli eno uro treninga na dirkaški vikend. To mi ni bilo všeč, ampak takšna so pravila. V tem trenutku je najpomembneje, da čim več vozim.”

Schumacher na začetku kariere ne bo imel velikega pritiska zaradi slavnega priimka, saj bo vozil za Haas, ki je lani osvojil le 3 točke. Seveda pa vsi pričakujejo, da se bo čez nekaj let preselil v eno izmed največjih ekip. Omenja se, da naj bi po upokojitvi oz. odhodu pri Mercedesu zamenjal Lewisa Hamiltona.

Sezona formule 1 se začne 28. marca v Bahrajnu. V novi sezoni boste lahko dirke formule 1 spremljali na kanalih Sportkluba.

Komentari

Vaš komentar