Wilbekin in Bryant grešila, Sloukas bolj miren v podaljšku

Evroliga 12. Jan. 202122:59
Delite:
2021 Euroleague Basketball
2021 Euroleague Basketball

Najbolj zanimiva tekma 19. kroga Evrolige, ki je bila odigrana v torek je bila v Tel Avivu, kjer je gostujoči Olympiacos slavil po podaljšku z 89:87, pa čeprav so imeli pri ponosu Izraela priložnost, da vprašanje zmagovalca rešijo v svojo korist.

V večjem delu prvega polčasa je imel Maccabi prednost. Ta je pred koncem drugem četrtine znašala devet točk, a je drugi polčas kasneje prinesel stalno spremembo v vodstvu obeh ekip.

Maccabi bi lahko tekmo po rednem delu odločil v svojo korist, a sta bila Tyler Dorsey in Scottie Wilbekin polovična s črte prostih metov. Na drugi strani je 15 sekund pred koncem Grke reševal Kostas Sloukas. Izkušen branilec je šel v prodor in iztržil proste mete iz katerih je bil natančne iz obeh poizkusov. Do konca je ostalo še manj kot tri sekund, s sredine igrišča pa je za zmago poizkusil Wilbekin. Sledil je petminutni podaljšek.

V podaljšku je bil Olympiacos precej bolj zbran. Giannoulis Larentzakis pa je postal nepričakovani junak zmage. Najprej je bil natančen s prostih metov, nato pa je s trojko v zadnji minuti praktično odločil zmagovalca.

Najučinkovitejši pri zmagovalcih je bil Kostas Sloukas z 21 točkami (5/12 iz igre, 9/9 prosti meti), k temu je dodal še 3 skoke, 11 podaj in 6 izgubljenih žog. Sledili so mu Larentzakis (13 točk), Printezis (12) in McKissic z 10 točkami.

2021 Euroleague Basketball
2021 Euroleague Basketball

Pri Maccabiju je 25 točk zabeležil Scottie Wilbekin (5/16 iz igre, 12/15 prosti meti). Elijay Bryant je dodal 15 točk (5/16 iz igre), Ante Žižić 12 točk in Othello Hunter 11.

Olympiacos ima po tej zmagi razmerje 10-8, Grki pa so prišli do tretje zaporedne zmage. V naslednjem krogu, ki bo na sporedu že v petek bodo gostili Asvel.

Maccabi je pri presenetljivo slabem izkupičku 8-11. Vtis bodo poizkušali popraviti v naslednjem krogu v četrtek, ko bodo v Tel Aviv prispeli košarkarji Baskonie.

Tekme Evrolige spremljate V ŽIVO na programih Sportkluba.

Komentari

Vaš komentar