Slovenci za začetek v Kolnu ali Milanu

Košarka 8. Apr. 202110:20
Delite:
Slovenija košarka
KZS/Twitter

Septembra leta 2022 si bodo vlogo gostitelja EuroBasketa še tretjič zapored razdelile štiri države, in sicer Nemčija, Italija, Češka in Gruzija. Žreb skupin bo v četrtek, 29. aprila, v Berlinu. Že pa je jasno, da bodo Slovenci pot branjena naslova evropskega prvaka začeli v Kölnu ali Milanu.

Enainštirideseto evropsko košarkarsko prvenstvo bodo med 1. in 18. septembrom prihodnje leto gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija. Skupinski del se bo igral v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin.

Gostiteljice prvenstva so si pred žrebom skupin lahko izbrale po eno partnersko reprezentanco, ki pa ni smela biti iz istega kakovostnega bobna. Tako je znano, da bodo Italijani v svoji dvorani gostili Estonijo, Gruzija je dosegla partnerstvo s Turki, Nemci bodo v skupinskem delu zanesljivo igrali z Litvo, v skupini s Čehi pa bodo Poljaki. Žreb skupin za EuroBasket 2022 bo v četrtek, 29. aprila, ob 13. uri v glasbeni dvorani Verti v Berlinu. Dan prej bodo v Nemčiji izvedli tudi žreb evropskih prvenstev mlajših starostnih kategorij.

Omenjena partnerstva košarkarskih zvez deloma vplivajo tudi na slovensko usodo pri žrebu skupin. Slovenija, ki bo na prvenstvu branila naslov evropskega prvaka na tekmece čaka v tretjem kakovostnem bobnu. Glede na to, da sta vanj poleg Hrvaške uvrščeni še Poljska in Turčija je torej že jasno, da Slovenci v prvem delu prvenstva ne bodo igrali v Tbilisiju (tam bo igrala Turčija) ali v Pragi (tam bo igrala Poljska). Kot možni destinaciji tako ostajata nemški Köln in italijanski Milano. (vir: kzs.si)

Komentari

Vaš komentar