Bratič: “Proti Latvijcem ne bi smeli imeti težav”

Nogomet 8. Apr. 202114:34
Delite:
Igor Bratič
M24.si

Slovensko futsal reprezentanco še pet dni loči do odločilne tekme kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo. V ponedeljek v Laškem gostuje Latvija, ki jo je Slovenija na prvi tekmi porazila z 1:0. Neposredni prenos srečanja na Sportklubu.

Tokratni uspeh proti ekipi z Baltika prinaša uvrstitev na evropsko prvenstvo! “Vsi smo z mislimi pri tem obračunu. Pet dni je veliko in hkrati malo do tekme,” uvodoma pove reprezentančni vratar Igor Bratič. “Na prvem medsebojnem srečanju sem videl borbene Latvijce, ki neke posebne igre v napadu nimajo, premorejo nekaj uigranih akcij v zadnji liniji. Stavijo na dolge žoge in protinapade,” se naš reprezentant ozre na prvo tekmo v Latviji.

Brez napak
Bistveno je, da v obrambi odigramo, kot znamo, brez napak. Če bomo hitro dosegli gol, potem bomo zagotovo brez težav odigrali do konca. Če pa bo gol ‘visel v zraku’, potem pa se hitro kaj zakomplicira, a sem hkrati prepričan, da doma ne bi smeli imeti težav,” nadaljuje Bratič, ki se je ustalil v reprezentanci.

“Igranje za Slovenijo je velika čast in odgovornost. Maksimalno sem motiviran, da pomagam ekipi!“ je jasen Bratič, ki mu v karieri manjka še nastop na velikem uradnem članskem tekmovanju. “Na članskem evropskem prvenstvu še nisem igral,” razkrije še motiv več, da Sloveniji v ponedeljek uspe.

Bratić je v svoji karieri s Slovenijo nastopil na neuradnem evropskem prvenstvu do 21 let, tekmovanje je bilo leta 2008 v Rusiji. Igor je v dresu Slovenije zbral 38 nastopov.

Po sedmo uvrstitev na EP
Slovenija je dosedaj igrala šestkrat na evropskih prvenstvih (v letih 2003, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018). Naša članska reprezentanca je v svoji zgodovini odigrala 270 uradnih tekem, zbrala je 121 zmag, 41 remijev in 108 porazov. (vir: nzs.si)

Komentari

Vaš komentar