Čeferin dobil novega zaveznika in dočakal super novico

Liga prvakov 20. Apr. 202118:37 > 18:40
Delite:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Bayern je popoldne z izjavo za javnost tudi uradno zavrnil možnost, da bi se priključil Superligi, novoustanovljenem nogometnem tekmovanju najmočnejših evropskih klubov. Münchenčani so malo za tem sporočili, da se Aleksandru Čeferinu pri Uefi pridružuje prvi mož njihovega upravnega odbora, legendarni Karl-Heinz Rummenigge.

“Naši člani in navijači so zavrnili Superligo,” je v izjavi, ki so jo popoldne v javnost poslali pri Bayernu, povedal predsednik kluba Herbert Hainer.

“Pri Bayernu si želimo, da bi evropski klubi še naprej igrali v čudovitem in čustvenem tekmovanju, kar je liga prvakov. Skupaj z Uefo jo želimo še razvijati. Bayerna ne bo v Superligi,” je bil jasen prvi mož evropskih prvakov.

Njegove besede je potrdil tudi predsednik izvršnega odbora Karl-Heinz Rummenige.

“V imenu uprave lahko z gotovostjo trdim, da Bayerna v Superligi ne bo. Pri Bayernu smo solidarnostni z nemško ligo. Vedno smo uživali ob nastopanju v Nemčiji in evropskih pokalih. S ponosom se spominjamo leta 2020 in Lizbone, kjer smo osvojili svoj zadnji naslov evropskega prvaka. Za Bayern je liga prvakov najboljše tekmovanje na svetu,” je povedal 65-letni nekdanji dolgoletni nogometaš Bayerna in nemški reprezentant.

Namesto Agnellija ob Čeferinu Rummenige

Rummenige tako ostaja tudi na čelu Združenja evropskih klubov (ECA), na katerem mu je družbo delal predsednik Juventusa Andrea Agnelli, ki pa je z odhodom v Superligo, katere eden izmed pobudnikov je, zapustil tudi predsedniško funkcijo pri Eci.

Italijan je odšel tudi iz izvršnega odbora Uefe, v katerem je bil najtesnejši sodelavec predsednika Aleksandra Čeferina, izpraznjeno mesto pa je zapolnil prav Rummenige. To novico so malo za tem, ko so Superligi odločno rekli ne, sporočili iz Bayerna.