Haaland izbira samo med Realom in Barcelono

Bundesliga 3. Apr. 202112:18
Delite:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Potem ko sta Mino Raiola in Alf Inge Haaland opravila turnejo po Španiji, je jasno, da bo Erling Haaland kariero nadaljeval pri Realu oziroma Barceloni. Govora je o rekordni odškodnini.

Borussia Dortmund za Erlinga Haalanda zahteva najmanj 150 milijonov evrov, po nekaterih informacijah celo 30 več, njegov agent Mino Raiola pa je pred kraktim dejal, da želi mladi Norvežan kariero nadaljevati samo pri Realu ali Barceloni.

Katalonska televizija Esport3 poroča, da si Barcelona močno želi Haalanda, vendar je finančna situacija v klubu vse prej kot obetajoča.

Za Barcelono bi bilo najbolje, da bi Norvežan in Raiola še leto dni potrpela v Dortmundu, saj bi v tem primeru cena mladega napadalca padla na sprejemljivih 75 milijonov evrov. Haaland ima z Borussio sklenjeno pogodbo do leta 2024 in omenjeno klavzulo, po kateri bo klubskega delodajalca lahko zamenjal za 75 milijonov.

Od mega prestopa si svoje obeta tudi Raiola, ki naj bi si po informacijah katalonske televizije skupaj z očetom Haalanda razdelil 40 milijonov evrov provizije.

Katalonci se v tem trenutku ekonomsko ne more primerjati z Realom, ki lovi tudi Kyliana Mbappeja in Davida Alabo. Na Camp Nouu se nadejajo, da se bodo galaktiki osredotočili na Francoza, sami pa bi tako v svoje vrste lažje pripeljali Haalanda.

Čeprav je želja Haalanda Real ali Barcelona, Raiola načrtuje tudi pot v London, kjer namerava opraviti več sestankov s člani Premier lige.

Komentari

Vaš komentar