Infantino: ‘Nogometaši niso prioriteta za cepljenje’

Delite:
Gianni Infantino
Getty images/Elsa

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Gianni Infantino je imel v ponedeljek sestanek z vodilnimi možmi Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), po katerem je spregovoril o prihajajočem SP v Katarju.

“Prepričan sem, da bomo imeli odlično svetovno prvenstvo in da bo ponudilo čarovnijo, kakršne smo navajeni in da bo, kot vsi Mundiali pred njim, združilo svet. Svetovno prvenstvo v Katarju bo na sporedu po več kot letu dni omejitev potovanj in vsega, kar se je zgodilo in upam, da se bo to spremenilo”, je povedal Gianni Infantino.

Pričakovano je beseda tekla tudi o cepljenju, saj so napovedali, da velikih mednarodnih tekmovanj v bližnji prihodnosti brez tega ne bo.

“Zavedamo se, kdo so prioritetne skupine za cepljenje, to so rizične skupine in zdravstveni delavci in ne menimo, da so nogometaši skupina, ki bi morala dobiti prednost. Seveda bo cepljenje zaradi varnostnih razlogov, v kontekstu mednarodnih tekmovanj, letnih olimpijskih iger in podobno, v prihodnje verjetno svetovano, ampak seveda ob upoštevanju vseh prioritet glede distribucije cepiva.”

Prvi človek FIFE je prepričan, da bodo v Katarju prihodnje leto na tribunah navijači.

“Naslednje leto bomo imeli v Katarju polne stadione. Covid bo takrat premagan in svet se bo naučil živeti z njim. Če v dveh letih ne bomo prišli do tega menim, da bo imel svet večje težave, kot so navijači na stadionih na svetovnem prvenstvu”, je o tej temi spregovoril Infantino, ki se zaveda tudi, kakšno vlogo lahko pri premagovanju pandemije igra nogomet in FIFA bo začela tudi s posebno kampanjo.

“Otroci širom sveta bodo morda bolj poslušali, če jim na primer Michael Owen ali katera druga legenda reče, naj si umivajo roke in nosijo masko, kot če jim to govori politik ali zdravnik.”

Svetovno prvenstvo v Katarju bo na sporedu med 21. novembrom in 18. decembrom 2022.

Komentari

Vaš komentar